Fien de Kok

Gespecialiseerd Oefentherapeut

Na jarenlang zelf lichamelijke klachten als hoofd- en nekpijn te hebben gehad, kwam ik in aanraking met Oefentherapie Cesar. Door deze therapie te volgen leerde ik door mijn beweeggedrag en houding aan te passen mijn eigen klachten te verhelpen en onder controle te houden. Voor mij is de kracht van Oefentherapie Cesar dan ook dat je zelf zo veel invloed hebt op het verhelpen van je klachten. Sinds 2012 ben ik gediplomeerd Oefentherapeut Cesar en werk ik met veel plezier in de praktijk en bij mensen aan huis.

+31 6 38 22 32 86 E-mail Fien de Kok

Persoonlijke Ervaring

Omdat ik altijd al affiniteit met ouderen heb gehad, ik werkte een aantal jaren in de thuiszorg, heb ik in 2014 de cursus tot Thuiszorgtherapeut gevolgd. Hierdoor ben ik gespecialiseerd in het behandelen van ouderen aan huis. In mijn thuiszorg-jaren heb ik gezien hoe vaak het voorkomt dat mensen te weinig bewegen of dat hier te weinig aandacht voor is. Vervolgens is het mijn passie geworden om hier verandering in te brengen. Bij de mensen thuis komen vind ik naast leuk ook praktisch: door mensen in hun eigen woonomgeving te kunnen behandelen kan ik volledig contextgericht behandelen.

Na de specialisatie ouderen te hebben gevolgd heb ik er drie jaar later voor gekozen om ook de opleiding tot Slaapoefentherapeut te volgen. Deze heb ik in 2017 succesvol afgerond. Hiermee kan ik nu volwassenen met slaapproblemen behandelen. Omdat slaapproblematiek me ontzettend fascineert heb ik in 2018 ook de cursus Slaapoefentherapie bij kinderen gevolgd, zodat ik nu ook kinderen en pubers met slaapproblemen kan behandelen.

Daarnaast ben ik geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici en lid van de VVOCM (beroepsvereniging voor Oefentherapeuten).

Vanaf 2021 ben ik ook geregistreerd ParkinsonNet zorgverlener door de basisscholing van ParkinsonNet succesvol te hebben afgerond.